Zeeverkenners hebben opkomst op Schiphol

IMG_3449Zaterdag 19 maart zijn de Zeeverkenners naar Schiphol geweest. Helaas niet om op vakantie te gaan naar een warm tropisch land, maar wel voor de Schiphol Opkomst! Vanaf station Hoofddorp zijn we op de fiets vertrokken naar Schiphol en eenmaal daar aangekomen zijn we ontvangen door een echte stewardess en oud staflid Kelly.

Tijdens de opkomst moesten allerlei verschillende opdrachten volbracht worden en moesten er vragen beantwoord worden over de Nederlandse luchtvaart. Bijvoorbeeld: wanneer was de eerste vlucht vanaf Schiphol, verzamel verschillende bagagelabels en regel een vliegplan. De bak die onder andere deze opdrachten het beste wist uit te voeren, mag zich in ieder geval voor een jaar schipholopkomst-kampioen van de Zeeverkenners noemen.

IMG_3450Om drie uur verzamelde we op het panoramaterras van Schiphol voor het eindspel. Daar kregen alle zeven bakken een eigen bestemming, koffer en leeg ticket. Wie als eerste was ingecheckt, zijn koffer had gelabeld, door de bagage controle was gekomen en in het vliegtuig zat was de winnaar. Gelukkig paste alle koffers in het vliegtuig en slaagde alle bakken erin om hun vlucht met de Fokker100 van KLM te halen.

 

IMG_3452 IMG_3453 IMG_3451