Zeeverkenners maken het bos onveilig

IMG_3185 (1)Afgelopen zaterdag hadden de Zeeverkenners de jaarlijkse speciale opkomst. Gedurende deze opkomst staat er een speciaal activiteit op het programma, wat de opkomst net iets specialer maakt dan de gewone opkomsten. Nu willen jullie natuurlijk allemaal benieuwd wat we gedaan hebben? Wij hebben gelasergamed in het Haarlemmermeerse Bos!

Voor het kader begon de opkomst iets eerder dan voor de rest, het was namelijk tijd voor de grote boten wisselmiddag. Na drie weken hard werken zijn de Mississippi, Niger en Tigris helemaal klaar gemaakt voor het vaarseizoen. Zaterdag zijn deze drie boten de botenloods bij de Paula Geerts uitgerold met de speciale PG ‘notenwip’. Het is nu de beurt aan de Wolga, Colorado en Donau om in drie weken opgeknapt te worden voor het vaarseizoen.

IMG_3166De speciale opkomst begon echt om 17:45 uur voor alle (hongerige) Zeeverkenners. Om genoeg tijd over te houden voor het lasergame moest er zo min mogelijk afwas zijn (het liefst helemaal geen). Hoe je dat voor elkaar krijgt? Wikkel de tafel in met plastic huishoudfolie en strooi de tafels vol met friet, kroketten, frikadellen, kaassoufflés en saus, heel veel saus! Zoals op de foto te zien kunnen we wel zeggen dat missie 1 geslaagd is.

IMG_3183 (1)Na het eten en de uitleg was het tijd om de jassen aan te trekken en naar buiten te gaan, het donkere bos in! In eerste spel van de avond moesten de Zeeverkenners verdeeld in vier teams zoveel mogelijk ‘targets’ in hun eigen kleur veranderen. Door erop te schieten veranderde het target in de kleur van je team. Sommige targets veranderde continu van kleur, rood-groen-rood-geel-blauw-rood-geel. Het was een echt lasergame gevecht langs het water van het Haarlemmermeerse Bos. In het tweede spel moesten de teams zoveel mogelijk leden van de andere teams proberen af te schieten zonder daarbij zelf af te gaan. Super gaaf om de verschillende kleuren door het bos te zien bewegen, vanaf een afstandje leek het net een discotheek. Team rood wist team groen vanaf de berg onder druk te zetten en kon daardoor geen kant op. Team rood ging daardoor met de winst naar huis!

Na een korte pauze was het tijd voor het finale spel. De vier teams werden samengevoegd tot twee teams, team rood en team blauw. Ieder team had vijf targets in zijn eigen kleur. Team rood moest proberen om de blauwe targets van team blauw te veranderen in zijn eigen kleur en omgekeerd. Het was even spannend maar uiteindelijk was team blauw de bovenliggende partij en wist dit spel te winnen van team rood. Na het finale spel was het helaas alweer tijd om naar huis te gaan, aan al het leuke komt een eind. Tot volgende week!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.