Zeeverkenners ontvangen scout uit Brazilië!

ZeilraceMet nog drie maanden voor de boeg stond de opkomst van deze week min of meer in het teken van de Roei, Zeil en Wrikwedstrijden (RZW) in September. Waar de zon zich de afgelopen weken maar nauwelijks laat zien, kunnen we het omgekeerde zeggen van de wind. Gelukkig was de wind minder sterk dan vorige week. Deze week konden we het aan met twee slagen rif. Bent u benieuwd naar de definitie van een rif, als u hier klikt kunt u lezen wat Wikipedia er over te vertellen heeft.

Helaas werd al snel duidelijk dat er voor de RZW nog hard getraind moet worden voordat er prijzen gepakt kunnen worden. Nog voor de Grote Poel moesten we met de sleper, op de Tigris na, de bakken oppikken om ze naar het rustige vaarwater van de Blauwe Beugel te slepen.

De Zeeverkenners hadden niet zomaar twee slagen rif in hun zeilen, tijd om de start van een zeilwedstrijd te oefenen op de Grote Poel! Hier kan nog wel het één en ander aan verbeterd worden, maar van je fouten kan je leren. Het werd een spannende race en de Amazone dacht zelfs even dat ze het wel zonder roer aan konden, maar het was uiteindelijk de Wolga die er met de winst vandoor ging.

Na de zeilrace werd het tijd om tot de rust te komen. Op een eiland, prachtig gelegen aan de Blauwe Beugel hadden we de eer om een Scout uit Brazilië te verwelkomen! Ze is in Brazilië lid van de scoutingroep ‘Grupo Escoteiro do Mar Artífices Náuticos’ in Natal. Om een beetje indruk te krijgen van scouts in Brazilië is hier de link naar de Facebook pagina van de Braziliaanse scoutinggroep.  De scout was in Nederland om haar zoon te bezoeken die hier studeert en ze wilde graag een das uitwisselen en insignes ruilen. Het was een leuke ervaring en de Braziliaanse das zal een mooi plekje krijgen in ons nieuwe gebouw.

Na het vrijzeilen keerde we terug naar ons eigen eiland daar hebben we de laatste voorbereidingen troffen voor het zomerkamp want over twee weken is het zover! Volgende week zullen we met het kader de spullen klaar zetten. Voor de Zeeverkenners die meegaan op zomerkamp, de staf heeft er in ieder geval veel zin in! Voor de Zeeverkenners die helaas niet meegaan, uiteraard een fijne vakantie!

Das Brazilië

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.