Zeeverkenners op Berentocht!

2014-12-28 08.15.43Het was guur, zo vroeg in de ochtend. Het zonnetje prijkte lichtelijk boven het pittoreske Egmond aan Zee uit, wat voor veel mensen een warm gevoel in onze harten bezorgde. De Berentocht 2014 ging van start, een mooie driedaagse wandeltocht met veel uitdagingen op het gebied van routetechnieken, maar ook qua afstand staat de tocht bekend als redelijk uitdagend.

Vanuit Egmond aan Zee ging de route door bos en duin richting Castricum naar Heemskerk op de eerste dag. Super lekker weer, een graadje of 3, windstilte en een heerlijk zonnetje. De meeste bakken waren bijtijds binnen, waarna we een warme maaltijd genoten van rauwe andijviestamppot.

2014-12-30 08.37.38Dag twee liep van Heemskerk naar Zandvoort, via de sluizen van IJmuiden. Een flinke tocht, waarbij het uithoudingsvermogen flink op de proef werd gesteld. Nadat alle bakken uiteindelijk binnen waren, is er genoten van een stevige pasta. Vrijwel direct hierna werden de oliebollen uit de kast getrokken, die tezamen met de kinderchampagne voor een ware fuif zorgden.

De laatste ochtend van het kamp was het wederom vroeg opstaan, om te vertrekken richting Bennebroek. Een route die door onder andere het waterleidingduinengebied liep. Het eindpunt werd echter redelijk snel bereikt door sommige bakken, wat er voor zorgde dat de lokale frieterie overuren moest maken.

Een geslaagd kamp, een mooie omgeving en een leuke sfeer. Tot volgend jaar!

Groetjes van de ZV-staf, YOLO!

2014-12-28 18.28.09 2014-12-30 15.35.21