Zeeverkenners op Pinksterkamp

20150523_163524Vrijdagavond was het weer zover, Pinksterkamp 2015 stond voor de deur! Het kader kwam vrijdagavond op de fiets met al hun bepakking aan bij het eiland. Na het ‘snel proberen’ op te bouwen van het kampterrein (vergezeld door onze grootste vrienden: de knutten), zochten we het warme, knut vrije, kampvuur op. Na een korte nacht was het voor een deel van het kader tijd om op te staan en te luilakken. Nadat ze half Rijsenhout hadden wakker gemaakt, was het tijd om weer terug te trekken naar het eiland om daar te ontbijten met overige kader en de staff.

Terwijl het niet kader in het regen vanaf huis naar het station ging, was het kader bezig om laatste tenten op te zetten. Maar op station aangekomen was het inmiddels droog geworden, het leek wel een teken dat ons Pinksterkamp dan echt kon beginnen!! Na een soepel verlopen fietstocht voor het niet kader moest ook het niet kader er aan geloven om met al hun spullen te voet richting de overzetsteiger. Gelukkig voor hen lagen de boten al klaar en konden ze meteen mee naar de overkant.

3Nadat iedereen zijn matje had uitgerold en zijn spullen in de tenten had uitgestald, gingen de Zeeverkenners een zeilrace doen, want het waaide eindelijk weer een keer lekker. Na de wat hectische race was het tijd voor de officiële opening en kampregels. En natuurlijk de uitleg van de altijd zo gevreesde HUDO (lees: Chemisch Toilet)

Na de lunch was het eerste insigne moment, waarbij de kinderen verdeeld verschillende insignes behandelde: Kampeertechnieken, Houtbewerking, Pionieren Advanced, Koken/EHBO en Roeien. Hierbij leerde de kinderen van alles wat handig kan zijn op scouting en kampen. Nadat het brein weer helemaal vol met informatie was gestopt, was het tijd om een frisse duik te nemen en daarna lekker te gaan eten. (preistamppot met shoarma, het klinkt raar maar is erg lekker).

Nadat de maag goed was gevuld, was tijd voor een zoektocht naar 14 vragen, 14 antwoorden, 14 letters en 1 woord. Na wat hints en veel gepuzzel ontstond het woord: ‘Zomerkampthema’. En als de Zeeverkenners goed hebben opgelet kunnen ze zelf wel bedenken wat dit thema wordt…

Tijdens het kampvuur werd het spel Gotcha opnieuw geïntroduceerd door de dames, dat tijdens het kamp soms voor nodig spanning zorgde. Nadat het spel was gestart en marshmallows waren opgegeten gingen de verkenners naar bed.

1De volgende ochtend werden de verkenners gewekt met het ontbijtspel waarbij er kaartjes gezocht moesten worden met verschillende ontbijtproducten. Nadat bijna alle kaartjes waren gevonden en kinderen aan het ontbijt zaten kwam er een ontsnapte parkiet aangevlogen die zich wel erg op zijn gemak voelde bij ons. Hij bleef op meerdere schouders zitten en at rustig met ons mee (of te wel hij pikte alle broodkruimels van de borden). Nadat we hem gevangen en overgedragen hadden aan de dierenambulance konden we weer verder met het programma.

2Na insignemoment twee was het tijd om te gaan vrij zeilen, zwemmen en een heerlijk lunch op locatie (pasta- en couscoussalade). Hierna keerde de verkenners weer terug naar het eiland. Daar aangekomen stond het jaarlijkse Pinksterkampparcours op hun te wachten (gemaakt door de Wilde Vaart). Na de uitleg door de Wilde Vaart gingen alle bakken een voor een het parcours af waarbij o.a. een slackline en een zelf gepionierde glijbaan aan te pas kwamen. Na het vermoeiende parcours (en toch wel koude water) was het tijd om uit te rusten en op te warmen in de zon.

Tijdens het avondeten was de Wilde Vaart te gast en aten we pasta met kip en spinazie. Hierna was het moment om ons voor te bereiden op de harde regen (door sommige weerstation bestempeld als storm) die was voorspeld. De verkenners zaten gezellig met z’n allen in de grote tent kaart spelletjes te spelen en te wachten tot dat harde regen voorbij ging. De echte stoere mannen/dames gingen voetballen in de miezer (wat voorspelt was als harde regen). IMG_0287Nadat ‘de storm’ was overgetrokken en de muziekquiz was baas gemaakt, was het tijd voor het nachtspel. Een iets wat veranderd spel (wegens het voorspelde weer) was uiteindelijk toch nog een succes. Nadat de strijd was gestreden en de kinderen moe waren van het roeien was het tijd om de tent op te zoeken voor de nodige uurtjes slaap.

Toen was het al weer maandag, de laatste dag van het Pinksterkamp! Tijd om alle spullen in te pakken en nog even het water op te gaan om te varen. Nadat de verkenners terug waren op het kampterrein en de laatste spullen in de aanhanger waren gelegd, was het tijd om de zware tocht terug naar het station te fietsen waar de ouders de vermoeide verkenners stonden op te wachten.

Namens het hele staffteam willen we jullie, de Zeeverkenners, bedanken voor een onwijs gaaf Pinksterkamp. Op naar Zomerkamp!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.