Zeeverkenners pakken plek 1, 2 en 3 op de RZW!

IMG_8443Tijdens de roei-, zeil- en wrikwedstrijden van onze eigen (regionale) admiraliteit hebben de Zeeverkenners weer veel prijzen bemachtigd! De naam van het kamp verklapt het al een beetje, maar tijdens dit kamp kunnen de Zeeverkenners zich van hun beste kant laten zien op de Nieuwe Meer in Amsterdam voor de zeilwedstrijden en op de Bosbaan voor de roei- en wrikedstrijden.

IMG_8416De zeilwedstrijden hadden dit jaar voor de Zeeverkenners niet beter gekund. We hadden de titel van de Wolga van vorig jaar te verdedigen, maar ze hebben de lat voor volgend jaar nog een stukje hoger neergelegd. Nadat de dag redelijk nat was begonnen, was er voor het eerst sinds jaren een matig windje op de Nieuwe Meer tijdens de zeilwedstrijden. Na de eerste heat op het iet wat ingewikkelde ("olympische")parcours wat door de wedstrijdleiding was bedacht, ging de Colorado aan kop, de Tigris finishte als 2e en de Mississippi werd een gevaarlijke outsider door als 5e te finishen. De drie genoemde bakken zetten de goede lijn van de eerste heat door in de tweede heat. In de tweede heat wist de Tigris de Colorado te verslaan en finishte als 1ste. De Colorado finishte als 6e en de Mississippi finishte als 2e. Deze uitslagen waren voldoende om met drie bakken in de top drie te eindigen. Plek 1, Plek 2 en Plek 3 waren voor de Zeeverkenners, wat een resultaat! Door dit resultaat mag de Tigris deelnemen aan de Landelijke Scouting Zeilwedstrijden (LSZW) in Zeewolde!

fullsizeoutput_1a02fullsizeoutput_1a01fullsizeoutput_19fe

 

 

 

 

Op zondag stonden de roei- en wrikwedstrijden op het programma. Deze vinden ieder jaar plaats op de bosbaan. De bakken roeien twee afstanden en het kader roeit aan het einde van de dag nog in de topboot. Dit jaar deden we voor het eerst ook succesvol mee aan de dolfijnen klasse, dit is de klasse voor de jongere Zeeverkenners die veelal het eerst kennismaken met de roeiwedstrijden.

Het roeien ging (op de dolfijnen klasse na) dit jaar niet heel erg goed. Dit kwam vooral door de sterke boot van onze zuster vereniging De Paula Geerts, die veel prijzen wist te pakken bij het roeien. Dit is natuurlijk geen goed nieuws voor de Zeeverkenners, want dat betekent dat we volgend jaar extra zullen moeten gaan trainen met roeien (haha, nee grapje hoor). Bij de wrikwedstrijden lag het geluk meer aan onze kant en Sanne en Stefan wisten allebei de eerste plek te pakken op de 200 meter wrikken.

IMG_8436In de laatste gevaren heat was er nog een klein unicum. De organisatie organiseert voor de tweede keer de ouderklasse 500 meter roeien. In deze boot roeien ouders van Zeeverkenners mee en onze vereniging deed uiteindelijk met twee boten mee in deze klasse. Onze papa's gingen voor goud en brons en pakte goud en brons! De oudgediende van de Edjepetjepietepoe stam (ofzoiets) wisten zelfs als een na snelste van alle boten uit andere klasse over de finish te komen. Een top prestatie. Een prestatie die ook de moeders enthousiast heet gemaakt om volgend jaar samen in een vlet mee te roeien in deze klasse. Wij zijn benieuwd!