Zeeverkenners PK 2013

slider1-300x169Vrijdag 17 mei om 19.00 uur was het zover, het PK2013 ging voor alle 14 kaderleden van start. Bepakt & bezakt en in regenpak op de fiets vertrokken we naar het eiland. Gelukkig werd het snel wat droger en konden we met zijn allen na het opbouwen even lekker “chillen” bij het kampvuur welke vakkundig was aangestoken door enkele stafleden.

Zaterdag begon het PK2013 ook echt voor alle Zeeverkenners. Gelukkig was het inmiddels droog geworden en konden we met z’n allen openen en werden de kampregels inclusief “HUDO” praat verteld. Niet veel later stapte de Zeeverkenners in de boten om te starten met een zeilwedstrijd.

’s Middags was het dan tijd om de kennis en kunde van de Zeeverkenners wat bij te spijkeren. Kortom, het was tijd voor de “insignes”. Verdeeld in 5 groepen (Roeien, Koken, Kampvuur, Kamperen en Zeilen) kregen de Zeeverkenners uitleg over hoe een tent nou eigenlijk moet worden opgezet en hoe je een vuurtje kan stoken zonder direct gebruik te maken van “wonderwater” (wasbenzine o.i.d).

Nadat alle uitleg was gedaan was het alweer tijd voor het avondeten. De staf had inmiddels de BBQ aangestoken en niet veel later werd er gezellig gegeten. Na een kort avondspel was het dan tijd om met z’n allen plaats te nemen rond het kampvuur.

De volgende dag stond ’s ochtend wederom in het teken van de insignes, gevolgd door een lunch op locatie en een heuse hindernisbaan. Deze hindernisbaan over land en water werd verzorgt door de Wilde Vaart en leidde de Zeeverkenners over alle drie de eilanden.

Na de heerlijke avondmaaltijd (pasta met spinazie en kip) was het dan tijd voor het nachtspel. Dit spel leidde de Zeeverkenners van ons eiland zeilend naar Kudelstaart. De route werd bepaald aan de hand van vragen die de bakken onderweg moesten oplossen. Bij elk fout antwoord werd de route steeds een beetje langer. Aangekomen in Kudelstaart werd de tocht lopend hervat totdat uiteindelijk iedereen om 01.30 bij de watertoren was. Vandaar werd er teruggesleept en lag iedereen voldaan maar vermoeid om 02.15 in zijn tent.

Maandag was alweer de laatste dag van het kamp en stond in het teken van 3 dingen; regen, regen en afbouwen in de regen. Gelukkig konden we de tenten in snel tempo afbreken en inladen zodat er nog tijd was om tussen de middag een beetje op te warmen met een lekkere hamburger.

Met een klein uurtje vertraging kwamen de Zeeverkenners nat, moe maar voldaan aan op ons clubgebouw in Hoofddorp. Wij als staf vonden het een geslaagd kamp, hopelijk jullie ook!

Ik zeg, “wat zit je nou naar me te loeren” en tot snel!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.