Zeeverkenners verkennen Utrechtse Heuvelrug

Vrijdagochtend  28 december jongstleden, verzamelden 30 stoere mannen en vrouwen om 3 dagen te gaan lopen op een voor hen nog onbekende locatie.  Nadat iedereen zijn of haar tas in de aanhanger had gelegd en alle rijdende ouders geïnstrueerd waren, was het tijd om voor 3 dagen afscheid te nemen van de ouders. Aangekomen bij het militair luchtvaart museum  kregen alle kinderen instructies om goed voorbereid aan de eerste dag te beginnen, van Soesterberg naar Woudenberg.  Tijdens deze tocht door de wilde natuur van de Utrechtse Heuvelrug, kwamen de kinderen langs de piramide in Austerlitz. Iedereen was erg netjes op tijd.

De kinderen kwamen hier in luxe en weelde terecht, geen matjes om op te slapen. Maar een klompenhok vol met stapelbedden. Ook waren er verscheidene spelen, zoals tafeltennis en airhockey waar de kinderen erg druk mee waren.  Na een lekere andijvie stampot met een gehaktbal te hebben genuttigd, was het tijd voor de dropping. Er was plaats voor 11, die we met hangen en wurgen vol gekregen hebben.

Dag 2, de langste dag, liepen de kinderen van Woudenberg naar Amerongen. Deze route was voor velen moeilijk te bevatten. Hierdoor werd de route voor hen nog langer, doordat ze fout liepen.Rond de klok van 19 uur was iedereen veilig aangekomen op clubhuis de kameel. Na een lekkere “blauwe hap” te hebben gegeten, was het tijd om het jaar door te nemen en te proosten op het volgende jaar.

Na een lekkere lange nacht was het tijd voor de derde en tevens laatste dag, van Amerongen naar Rhenen. na deze wandeling door de bossen kwamen de kinderen uit in het mooie rivier plaatsje Rhenen.  Helaas liepen 2 bakken op de laatste dag goed de verkeerde kant op, en dacht de bootsman dat het daarna handig was ”om de zon te volgen” hierdoor kwamen er  10 kinderen na  4 uur weer terug op het beginpunt.  Nadat de leiding ze even met auto op weg hadden geholpen, kwamen ook zij op tijd op het eindpunt aan.

Al met al een geslaagd kamp.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.