Zeeverkenners veroveren Europa!

testBij de Zeeverkenners heeft de eerste maand van het nieuwe jaar vooral in het teken gestaan van bootonderhoud. Het houtwerk is geschuurd en de denningen, doften en masten zijn gelakt. Helaas zijn onze zeven lelievletten zijn afgelopen zaterdag uit het water gehaald en dit betekent dat het ouderwets bootonderhoud nu pas echt kan beginnen!

De staf vond dat het daarom tijd was om even met wat anders bezig te zijn dan boot onderhoud en zo gezegd zo gedaan. De Zeeverkenners hadden vandaag maar één doel: zoveel mogelijk vlaggen matchen bij de bijbehorende landen op een lege kaart van Europa. Daar was snelheid en kennis van de verschillende vlaggen voor nodig. Daarnaast moest de bak ook goed zijn in topografie. Alle bakken stonden namelijk op de tweede verdieping van de Big Spotters hill en mochten met maar 1 vlag per keer en twee baksleden tegelijk naar boven rennen om een land te mogen claimen. Dit was alleen mogelijk als het land nog niet door een andere bak was geclaimd. De bakken moesten dus goed nadenken met welke vlag de tocht naar boven werd gemaakt. Eén ding is zeker, als de Zeeverkenners de baas zouden zijn in Europa dan zou het continent geografisch totaal veranderen en dan zou Zwitserland ongeveer zo groot zijn als Hongarije, Slowakije, Tsjechië en Zwitserland bij elkaar. Het was uiteindelijk de Wolga die de meeste landen heeft weten te claimen, wat hun een voorsprong gaf voor het tweede spel.

IMG_3059Het tweede spel was een variant op haringroof in combinatie met Risk. Alle bakken hadden hun eigen opdracht zoals: ‘verover de vlaggen van de landen in Zuid-Europa’ of ‘verover de vlaggen van de landen die niet lid zijn van de Europese Unie’. Iedereen begon met de, via spel 1 veroverde vlaggen. De bakken moesten hun eigen vlaggen verdedigen, maar ook proberen om hun eigen opdracht te voltooien. Hier was een goede taakverdeling en tactiek voor nodig. De Colorado wist hun opdracht als snelste te voltooien. Dat kan maar één ding betekenen: money, money, money voor het winterspel!!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.