ZEEVERKENNERS WAAIEN BIJNA UIT HUN HEMD

Gedurende de Pinksterdagen zijn we (net als ieder jaar) weer op Pinksterkamp geweest. Tijdens het Pinksterkamp slapen we vier nachtjes op onze eigen eilanden in Rijsenhout en doen we allerlei activiteiten op en rond het water. Eigenlijk is het net een mini-zomerkamp, een prima voorbereiding dus! Benieuwd hoe we het hebben gehad? Lees het hier...

Het Pinksterkamp begint al op vrijdag avond na de drukke schooldag, dus dat bekent haasten. Tussendoor nog snel iets eten! De laatste spullen in de tas proppen en vervolgens alles op de fiets voor je te laat op het station bent! Ondanks dat de weervoorspelling er gedurende de niet heel goed uit zag, blijven we gespaard want de buien gaan precies langs ons heen!De vrijdagavond is exclusief voor onze kaderleden. Niet dat dit een luxe is hoor, want dit betekent namelijk heel hard werken. Eenmaal aangekomen bij de overzetsteiger moet de aanhanger leeg en moet het kampterrein opgebouwd worden. Het heeft wel iets weg van een kleine volksverhuizing. Het kader helpt ontzettend goed mee en binnen de kortste keren is het kampterrein opgebouwd en is er zelfs nog tijd over voor een kampvuurtje. Na een paar slechte uhh.. oude klassiekertjes bij het kampvuur is het tijd om naar bed te gaan - klein detail: naar bed gaan is natuurlijk heel wat anders dan slapen, dus de hele avond/nacht door worden de nieuwste relatie ontwikkelingen en stomme leraren uitvoerig doorgenomen. 

Op zaterdagochtend was iedereen weer vroeg uit de veren. Heel vroeg want het kader wilde heel graag luilakken. De wind was alleen flink toegenomen, dus het vertrokken bootje met fanatieke kaderleden werd helaas opgepikt door de sleper en teruggebracht naar het eiland. Daar pakte iedereen nog wat uurtjes slaap, want na het ontbijt moesten we terug naar Hoofddorp om de rest van de Zeeverkenners op te halen.Jeetje wat woei het hard zaterdag! Daarom hadden we besloten om de Zeeverkenners niet met hun eigen spullen te laten fietsen, maar deze op te halen bij het station. Nadat iedereen was aangekomen op het eiland en we geopend hadden gingen we door met de rest van het programma - een uitdagende topografie quiz. Pas 's avonds nam de wind iets af, dus gingen we nog even het water op. Het kader werd nog wel even gebriefd. Iedereen moest aan de hoge kant van de Blauwe Beugel blijven, uiteraard zijn reddingsvest aan en gijpen werd afgeraden. Met deze veiligheidsmaatregelen hebben we gelukkig toch lekker kunnen zeilen en viel het volgens sommige kaderleden zelfs wel mee hoe hard het woei.

Op zondag was het ideaal zeilweer dus daar hebben we natuurlijk gebruik van gemaakt! Ingedeeld in verschillende niveaus gingen we met Zeeverkenners en een staflid het water op. Daarnaast was er een bootje die samen met een instructeur van de admiraliteit het CWO2 examen heeft gevaren. Wouter, Brechtje en Anne-Sophie - Gefeliciteerd met jullie CWO2 diploma! Maar vier dagen kamp, betekent ook een vol programma. Na het ochtendprogramma en de lunch op locatie met lekkere broodjes en een fruitsalade hebben we een variant op "Ticket to Ride" gespeeld. Op verschillende plekken konden de Zeeverkenners treintjes verzamelen om spoorverbindingen tussen steden te kunnen bouwen. De Wolga wist uiteindelijk al hun steden met elkaar te verbinden en wist daardoor dit spel te winnen. 

Op zondagnacht hebben Rijsenhout onveilig gemaakt met een smokkelspel. De Zeeverkenners moesten proberen om uit de handen van de politie (de staf) te blijven, terwijl ze de drugssmokkelaars probeerde te vinden die iedere zoveel minuten hun nieuwe locatie doorstuurde. Om een uurtje of 2 was het tijd om terug te gaan naar het eiland om lekker de tent in de duiken. Dit keer ook echt slapen, want iedereen was moe maar voldaan. Toch altijd weer jammer dat maandag ieder jaar weer in het teken staat van schoonmaken en opruimen. In een rap tempo werden de tenten afgebroken en de aanhanger ingeladen. Een oud gezegde luidt "hard werken wordt beloond", dus gelukkig was er nog wat tijd over om nog even te zwemmen. Lekker voor anker op de Blauwe Beugel. Om daarna te sluiten, de spullen op de fietsen te gooien weer huiswaarts te keren. 

Wij hebben van dit Pinksterkamp genoten. Iedereen bedankt en nu op naar Zomerkamp, want Friesland zal over een paar weken nooit meer hetzelfde zijn! #zinin