Zeeverkenners winnen prijzen!

20130915_170309Ook dit jaar deden de Zeeverkenners weer mee aan de Roei-, Zeil- en Wrikwedstrijden. Op 14 en 15 september, lieten we weer zien hoe goed de Zeeverkenners zijn in roeien, zeilen en wrikken. Namens de Zeeverkenners zijn het Thom Zwaan en Herman Dirkzwager die hun verhaal met jullie mogen delen op de website!

Vrijdag sleepten de kwartieren in de stromende regen de boten naar het Nieuwe Meer. Ondertussen verzamelde de rest van de Zeeverkenners zich op de Boei. Na de fietstocht en het slepen van de boten kwamen we aan in het clubhuis. Het kader ging traditiegetrouw nog even lekker naar de Febo, voor de overheerlijke (dubbele) grillburgers. Daarna lekker naar bed, want de volgende dag moesten we vroeg op om te zeilen.

BULuLfHIEAAfOVsZaterdag is de dag van het zeilen, deze keer zelfs met wind! Na de sleep naar de Sloterplas en de beschamende opening van een andere groepen (zonder uniform etc.) begon de eerste ronde. De wind was redelijk, totdat deze plotseling een flink stuk draaide. Ondanks de onduidelijke startsignalen (“Staat in het wedstrijdreglement”) kwam de Colorado deze ronde als eerste binnen. Ondertussen was de wind sterk aangewakkerd en ontstonden er nog enige twijfels over de tweede ronde. Maar we lieten ons natuurlijk niet afschrikken door een beetje wind en water. De tweede ronde verliep voor de rest rustig. Als afsluiting van deze natte dag, wisten we toch nog een zonnetje binnen te slepen; Colorado werd eerste en Wolga derde op jongens junioren zeilen!

Zaterdagavond doen we normaal een nachtspel, maar omdat het regende keken we gezellig in onze slaapzak een film. Vandaag ook vroeg naar bed om fit te zijn voor het roeien en wrikken van zondag.

541805_620941421290892_1981152834_nZondagochtend stonden de doorzetters al voor zes uur op, om de boten naar de Bosbaan, de Olympische baan van 1928, te brengen. Toen alle groepen aanwezig waren gingen we naar de opening. Uiteraard hoopten we op een fatsoenlijkere opening dan gisteren, maar het was zelfs nog erger. De vlag werd op de grond gegooid en daarna met het blauw omhoog gehesen (“Vive la France!”). De organisatie moest zelfs nog even komen om uit te leggen hoe de Nederlandse vlag gehesen hoort te worden.

Vandaag moesten we bewijzen dat wij het best kunnen roeien en wrikken, gelukkig zat het dit jaar weer mee. Op de 250 meter roeien hebben we het goede voorbeeld gegeven, door de eerste (Colorado) en tweede (Wolga) prijs binnen te slepen. Bij de 1000 meter roeien deed de Niger het erg goed gedaan door derde te worden. Helaas werd de Wolga gediskwalificeerd voor de tweede plaats door een nieuw reglement. Bij het wrikken haalden Simon en Herman de eerste en derde plaats, en bij de meisjes werd Lisanne eerste! Als laatste was het de beurt aan de roeiploegen (de top boot per scoutinggroep). We moesten onze eer terughalen na een nederlaag vorig jaar. Julian, Thom, Tim, Rik, Remco B. en Herman wisten de anderen voor te blijven en de wisselbeker te bemachtigen!

Kort samengevat een mooi weekend met veel prijzen. Hopelijk doen we het volgend jaar nog beter…
– Thom Zwaan en Herman Dirkzwager

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.