Zomerkamp Waterwelpen 2014

140673451202570300_resizedOp 5 juli was het eindelijk zover. Het langverwachte zomerkamp stond eindelijk voor de deur! Bij aankomst hebben we eerst even een rondje door het gebouw gedaan en het terrein verkend. Daarna was het tijd voor wat kennismakingsspelletjes omdat niet alle welpen elkaar kenden. Verder hebben we onze slaapplekken klaargemaakt, gegeten, de film Jumanji gekeken en uiteraard voetbal gekeken met iedereen die wilde.

De volgende dag kregen we na het ontbijt een vreemd filmpje te zien. In dit filmpje waren 3 kinderen een Levend bordspel aan het spelen en een van die kinderen verdween plotseling in het bordspel! Vlak daarna kwamen we de twee andere kinderen tegen. Bo en Bart. Zij waren lichtelijk in paniek omdat hun vriendje verdwenen was. De Waterwelpen hadden bedacht dat ze misschien het spel verder moesten gaan spelen om Bob te bevrijden. Toen Bo en Bart verder speelden gebeurde er iets vreemds. Er kwam een jager uit het spel! De jager zei niets en ging achter een tijger aan! Heel vreemd... We vonden nog een briefje waarop een 'challenge' stond. We moesten de jager verslaan voordat hij weer terug in het spel zou gaan. De Waterwelpen wilden Bo en Bart maar wat graag helpen!
Verder hebben we vandaag nog een onwijs leuke tocht gelopen en leuke spellen gespeeld.

Op maandag hebben we heerlijk ontbeten en na het ontbijt hebben we voedsel gezocht in het bos. Daar lagen ineens allemaal appels en bananen. Ook hebben we geoefend met onze pijl en boog, want om de jager te verslaan moesten we goed kunnen schieten met de pijl en boog. 's Middags kwamen we Bo en Bart weer tegen. Ze wilden graag verder spelen samen met ons. Nadat Bart had gegooid en zijn pion had verzet kwam er een gemene heks uit de kist! We schrokken natuurlijk onwijs maar gelukkig ging zij snel het bos weer in. Dat scheelde weinig... Ook nu vonden we een briefje met een 'challenge'. Dit keer moesten we een brouwsel maken waar de heks haar handen in moest doen. Tegen sommige dingen konden haar handen niet dus dan zouden we haar verslaan. Dit ging ons lukken! Terug bij het gebouw zijn we meteen aan de slag gegaan om het brouwsel te brouwen, dit moest immers 2 dagen blijven staan. Vandaag hebben we ook nog een speurtocht gedaan.
Als avondeten mochten de Waterwelpen per bak barbecuen. Dit was heel leuk en iedereen deed heel goed zijn best om het eten goed te krijgen.

Dinsdags was het heeeeeeel vies weer. De staf heeft toen besloten dat we naar het zwembad zouden gaan om daar lekker een dagje door te brengen. Het was een heerlijk dagje!

Op woensdag kwamen Bo en Bart langs om te vragen of we mee wilden om verder te spelen. Tijdens het spelen waren er ineens twee soldaten die we wederom moesten verslaan met een challenge. 's Middags hebben we een leuke quiz gespeeld en de challenge van de soldaten gedaan. Dit was een zelfgebouwde stormbaan die wij tegen de soldaten moesten afleggen. Omdat de soldaten dit helemaal niet goed deden gingen ze snel terug het spel in uit schaamte. Ook kwam er een boze schooljuf uit het spel die helemaal niet van scoutingkinderen hield. Wij hebben haar het bos ingejaagd door keihard te gillen.
Ook was het tijd om het brouwsel van de heks te testen. Het werkte! De heks raakte het brouwsel aan en vluchtte terug het spel in!

Donderdags was het dorpdag! Na een wandeling zijn we lekker gaan winkelen. Er werd vooral veeeeel snoep gekocht... Wederom een lekker dagje!
Vandaag is ook de piraat nog uit het spel gekomen. Hem konden we verslaan door te laten zien dat we vuur konden maken. Dat vind deze piraat doodeng, want dan konden we ook zijn schip weleens in de fik steken... 's Avonds hebben we bij ode kampvuurkuil met onze zelfgemaakte firestarters laten zien dat we vuur konden maken en uit angst voor vuur ging de piraat snel terug het spel in! Weer een slechterik minder!

Op vrijdag hebben we 's morgens de juf het spel ingejaagd door moeilijke raadsels aan haar voor te leggen. De juf voelde zich zo dom dat ze het spel terug in ging.
's Middags hebben we nog een aantal leuke spellen gespeeld en tijd gehad om te oefenen voor de bonte avond. Ook is het ons gelukt om de laatste slechterik, namelijk de jager, terug de kist in te spelen door onze pijl en boogkunsten! Toen we de laatste slechterik hadden verslagen was het ins gelukt om Bob vrij te spelen! Wat een helden die Waterwelpen! Zonder hen was het Bo en Bart vast niet gelukt!
Een goede reden voor een feestje dus tijd voor de bonte avond! Er waren onwijs leuke acts en we hebben gelachen en gedanst tot in de late uurtjes.

De volgende ochtend hebben we met onze limonadekater het ontbijtspel gespeeld. Daarna werden de Waterwelpen helaas alweer opgehaald en was dit fantastische zomerkamp voorbij.

Lieve allemaal, we hopen dat jullie het een onwijs gave week vonden. Wij in ieder geval wel! We wensen jullie nog een fijne vakantie en zien jullie graag op 30 augustus terug!

Thuu, Sahi, Rikki, Raksha, Rama, Hobbe, Bagheera, Otak, Chua en Hathi

Meer foto's staan op plus.sintmaartengroep.nl