Zomerkamp Zeeverkenners 2015

2015-07-07 10.49.49Zaterdag 4 juli vroeg in de morgen vertrok de sleep richting de Loosdrechtse Plassen. Het beloofde een zeer warme dag te worden, dus het kader maakte zich op voor een lange dag met hopelijk een zwempauze gedurende de dag. Het niet-kader verzamelde om 16:00 bij het kampterrein om alvast een begin te maken met het opbouwen van het kampterrein. Uiteindelijk kwam de sleep om ongeveer 17:30 aan bij het kampterrein en waren de Zeeverkenners helemaal compleet. Zomerkamp kon beginnen!

Het zomerkamp stond in het teken van het veroveren van handelsposten en het tegenhouden van de Engelsen. Bij deze strijd kregen de Zeeverkenners hulp van de Nederlandse Admiraal. Door allerlei spellen en opdrachten konden ze per bak handelsposten veroveren. Dit werd ’s avonds allemaal verwerkt op het spelbord doormiddel van “kamertje verhuren”. Hieronder zullen we een aantal opdrachten en spellen verder toelichten.

Bouw een nieuw galjoen
De Nederlandse vloot was toe aan vernieuwing. Per bak konden de Zeeverkenners een nieuw galjoen ontwikkelen en hiervan een prototype bouwen. Hiervoor krijgen ze een stapel ijsstokjes, lijm en stukken stof. De een was nog groter, luxer en goed uitgerust dan de ander.

IMG_2351Zeilrace
De lelievletten moesten natuurlijk ook getest worden, hiervoor werd een grote zeilrace gehouden. Onderweg werde ze bestookt met allerlei vragen over handelsposten de VOC, de bakken moesten tenslotte ook getest worden op hun kennis. Tijdens de zeilrace stond er een prachtige wind en was de temperatuur zeer aangenaam.

Naar Breukelen
De Admiraal was benieuwd naar de handelskwaliteiten van de bakken en stuurde ze een dag naar Breukelen. Doormiddel van “swoppen” moesten ze terug komen met de meest waardevolle spullen. Alle bakken startte met een groepsbandje en konden door te ruilen steeds iets beters krijgen. Uiteindelijk kwamen er bakken terug met een broodbakmachine, memoryspel en niet te vergeten een knuffel Nijntje.

De omgeving ontdekken
Drie dagen weg van het kampterrein om de omgeving te verkennen. Spannend, maar ook het onderdeel van het kamp met de meest stoere verhalen voor thuis. Het Amsterdam-Rijnkanaal oversteken, slapen in een hooischuur, tegen een brug aanvaren, slapen in de boot. Bedenk het en de Zeeverkenners maken het allemaal mee.

2015-07-14 10.35.59De laatste kans
Op de voorlaatste dag van het zomerkamp was het dan echt tijd om de Engelsen voorgoed te verslaan. Eerst moesten er op het kampterrein allerlei raadsels en opdrachten opgelost worden om vervolgens naar het hoofdkwartier van de Engelsen te kunnen zeilen. Bij het hoofdkwartier van de Engelsen, zo’n 15 minuten zeilen vanaf het kampterrein, konden ze dan uiteindelijk echt verslagen worden. Na een hevige strijd werd de Nederlandse vlag gehesen en waren ze verslagen.http://sintmaartengroep.nl/wp-admin/post-new.php#

De bonte avond
Om te vieren dat de Engelsen waren verslagen hebben we met alle Zeeverkenners een bonte avond gehouden. Deze avond stond bol van liedjes, grappen en natuurlijk meerdere quizzen.  Daarnaast werd er afscheid genomen van twee stafleden, namelijk Kelly en Edwin.

DSCN3891Het kaderdeel
Nadat we het niet-kader hadden uitgezwaaid zijn we met het kader nog een paar dagen gebleven. Het kader het zelf vier spellen in elkaar gezet en daarnaast zijn we nog een dag naar Utrecht geweest met de boot. In Utrecht hebben we Crazy 44 gespeeld. Een spel met allerlei opdrachten (rock-paper-scissors met twee onbekenden) die in drie teams voltooid moesten worden. De vrijdag stond vooral in het teken van opruimen, inpakken en alle spullen al naar de vrachtwagen brengen.  Hierbij heeft het kader onwijs goed geholpen!

Wij vonden het een super vet zomerkamp en hopen dat we jullie allemaal volgend seizoen weer terug zien! (Geen grap!!!)

Groetjes,
De Zeeverkenner-staf

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.