Zomerkamp Zeeverkenners: ‘Gewoon Goud!’

IMG_5408Op de vroege ochtend van 16 juli vertrok het kader met de vletten naar het Alkmaardermeer. De sleep verliep voorspoedig en het kader was halverwege de middag aangekomen op de Stierop. Ondertussen was het niet-kader daar ook aangekomen en konden we snel de vrachtwagen uitladen en het kampterrein opbouwen.

Dit jaar stond de Zeeverkenners geen normaal kamp te wachten, ze waren aangekomen op het CIA Basecamp de Stierop waar zij een zware training tegemoet gingen. Meteen op de eerste avond kwam er een belangrijke missie voor onze Special Agents in opleiding binnen. De heer Alanson W. Nightingill, een belangrijke vastgoedmagnaat uit de Verenigde Staten, was afgelopen nacht vermoord in Nederland. Aan ons de taak om dit tot de bodem uit te zoeken.

De volgende dag kwam de directeur van de CIA, meneer Butterpants, langs om de missie verder uit te leggen. De Zeeverkenners werden in zes teams verdeeld, namelijk Alpha, Delta, Mike, November, Tango en Whiskey (niet te verwarren met Amazone, Donau, Mississippi, Niger, Tigris en Wolga natuurlijk). Aan deze teams de taak om zo snel mogelijk de moord op te lossen. Ze konden meteen aan de slag want op verschillende locaties op en rond het Alkmaardermeer waren getuigen met belangrijke informatie.

Gedurende het kamp kwamenIMG_7222 er steeds nuttige, en soms ook minder nuttige hints binnen. Aan alle teams de lastige taak om met behulp van alle aanwijzingen de juiste moordlocatie, moordwapen en moordenaar aan te wijzen. De voortgang van de teams werd bijgehouden door middel van ‘de TEST’. Eens in de zoveel tijd moest elk team op de CIA-computer invoeren wat zij tot dusver wisten.

Een zomerkamp is natuurlijk geeIMG_4830n zomerkamp zonderde HIKE. In drie groepen van twee boten trokken de Zeeverkenners er drie dagen alleen op uit, en waren ze ook zelf verantwoordelijk voor hun eten en slaapplek. Na de HIKE kwamen kwam iedereen terug met allerlei nieuwe ervaringen en stoere verhalen. Zo bleek kaartlezen toch moeilijker dan gedacht voor sommige bakken en hebben sommigen nog genoten van een festival.

IMG_3823Uiteindelijk na vele missies, verhoren, aanwijzingen en achtervolgingen werd het duidelijk wie de dader was. Deze was echter niet van plan om zomaar gepakt te worden en ontvoerde daarom één van onze Special Agents in opleiding. De teams gingen er natuurlijk meteen achteraan maar kwamen erachter dat de boten gesaboteerd waren. Na een stukje zwemmen konden ze toch de achtervolging inzetten. Al snel vonden ze de ontvoerde Jacco terug maar van de dader was nergens te bekennen. Gelukkig voor ons was hij een beetje slordig geweest en met wat speurwerk kwamen de Zeeverkenners de dader steeds meer op de hielen te zitten. Uiteindelijk is het ons gelukt de dader – net voordat hij wilde ontsnappen – te arresteren. Missie voltooid!

Voor de teams was het echter nog even spannend want één vraag bleek nog onbeantwoord: welk team was het beste? Nadat alle scores verwerkt waren bleek er niet één, niet twee, maar liefst drie winnaars te zijn. Gefeliciteerd team Alpha, Delta en November!

IMG_7370 IMG_7366 IMG_7354

Nadat we door de CIA bedankt werden voor het oplossen van de moord was het helaas voor het niet-kader tijd om naar huis te gaan. Ze waren vermoeid, maar hadden allerlei leuke verhalen voor thuis. Voor het kader was het kamp nog niet voorbij, het was tijd voor het kadergedeelte.

C8781BF1-CF7E-4A20-A6E4-C79E94E24E60Tijdens het kadergedeelte moesten we het kampterrein afbreken, maar was er ook voldoende tijd om te chillen, de door het kader zelfbedachte spellen te spelen, een dagje naar Almaar te gaan en Weerwolven van Wakkerdam te spelen. 30 juli was het echter voor het kader ook tijd om het kampterrein gedag te zeggen en de boten terug te slepen naar onze eilanden.

Wij vonden het een super leuk en gezellig kamp, hopelijk jullie ook! Tot volgend seizoen!

Groetjes,
De Zeeverkenners Staff

IMG_7843