Zomerkamp Zeeverkenners is weer voorbij…

Helaas, na twee weken zomerkamp in Vinkeveen zit ook ZK2012 voor de Zeeverkenners er al weer op. Zomerkamp 2012 was het zomerkamp van het mooie weer, van Vinkeveen en van SWAG hebben. Maar ook het zomerkamp van de tijdmachine, gouden onderbroeken en de verstrooide professor. Verder was ZK2012 ook het zomerkamp van zwemmen, de Soldaat, “dingentjes”, de Sanne-meter en de labjas van de dag. Kortom een geweldig zomerkamp!

Een stukje op de website is bij lange na niet voldoende om een heel zomerkamp de beschrijven. Toch zal ik een poging wagen om in ieder geval de meest opvallende, leukste en spannendste gebeurtenissen te beschrijven. Er zullen 10-tallen dingen zijn die ik zal vergeten te vermelden, maar alle verhalen zullen hopelijk een ieder nog lang bij blijven!

ZK2012 begon met een tijdmachine, een verstrooide professor en zijn assistent. Deze professor wilde graag terug naar 1648 om zijn familie vermogen (voornamelijk de gouden onderbroeken) terug te halen welke verloren was gegaan bij de ondertekening van de vrede van Munster. Bij de eerste tijdreis ging het meteen al mis, we kwamen aan in 3010 door het toedoen van een te sterke accu. Gelukkig werden we geholpen door Voltron die nog wel een juiste accu voor ons had. Helaas wist hij niet precies meer waar en moesten we er naar opzoek. Nadat we de accu hadden gevonden werd deze gestolen en ook het avond/nachtspel was een feit. Gelukkig wisten alle Zeeverkenners de accu weer terug te brengen waarna we opnieuw een poging konden wagen om naar 1648 te gaan.

Ook deze keer ging het mis en we belanden in de tijd van de Grieken en Romeinen. Ook deze mensen waren erg welwillend om ons te helpen, echter, we moesten dan wel een goede maaltijd voor ze koken. Niet veel later was de kookwedstijd een feit… Gelukkig mochten wij als staf de beoordeling doen. De volgende zaken hebben wij gegeten: Club Sandwich met makreel, Cous-Cous, Kapsalon, Pasta, Pasta Salade en Witlof salade.

Ook na deze (letterlijke) beproeving konden we opnieuw door de tijdmachine. Helaas voor ons kwamen we wederom verkeerd uit. Ditmaal in de gouden eeuw. Nadat we de tijdmachine uitkwamen werden we opgevangen door een koopman tezamen met zijn blonde vrouw. Omdat de koopman de volgende dag op handelsreis ging heeft hij ons meegenomen naar het casino. Hier hebben de Zeeverkenners kennis gemaakt met; paardenraces, balletje balletje en black-jack. Helaas voor hun hebben ze het er niet zo goed van afgebracht en moesten ze de volgende dag mee met de koopman op handelsreis. Kortom, de HIKE kon beginnen!

Opgedeeld in 2 groepen van ieder 3 boten gingen de Zeeverkenners 3 dagen op pad waarbij ze zelf een route moesten afleggen, koken, boodschappen doen en zorgen voor een slaapplaats. De route heeft de Zeeverkenners vanaf Vinkeveen naar onder meer Loosdrecht, Hilversum, Loenen, Weesp en Abcoude geleid. Waarbij ’s nachts onder andere is geslapen tussen de koeien en in de tuin van een luxe villa. Traditie getrouw kozen ook nu de bakken om knakworsten, pannenkoeken en hamburgers als avond eten te eten. Hoewel de staf natuurlijk niet heeft meegegeten zag het er allemaal heerlijk uit!

Na terugkomst kwamen de verkenners gelijk aan in een nieuwe tijd. De hippie tijd wel te verstaan. De dag van terugkomst was ook gelijk de ouderavond en de kinderen keken hun ogen uit toen ook alle ouders als hippie het kampterrein betraden. Sommige Zeeverkenners herkende zelfs hun eigen moeder niet! Nadat alle Zeeverkenners weer waren voorzien van schone kleren, een knuffel van hun ouders en de nodige snuisterijen (snoep) wilde de professor eigenlijk niet meer door de tijdmachine. Gelukkig wisten de verkenners hem te overtuigen dit toch te doen door zijn vroegere LP collectie compleet te maken.

De nieuwe tijdreis bracht ons echter weer in de verkeerde tijd. Ditmaal kwamen we aan in de oertijd en werden we opgewacht door Barney, Fred, Wilma en Betty. Deze tijd bracht ons wederom op verschillende locaties in Vinkeveen en werd afgesloten met een BBQ. Kluivend aan de kippenbouten vonden zowel de verkenners als de staf het helemaal niet zo erg om in de oertijd te zijn…

Inmiddels waren we ruim 9 dagen verder op ons zomerkamp en nog steeds waren we niet in de juiste tijd aangekomen. Totdat de professor zich realiseerde dat hij nog de juiste Gamma nodig had in de formule. Dit getal moest worden gevonden door middel van roeien, zeilen, puzzelen, duiken en graven en was tevens het eindspel van ZK2012. Uiteindelijk was het de Colorado die als eerste met de juiste code terugkwam en werd daarom uitgeroepen tot winnaar van Zomerkamp 2012! Gefeliciteerd.

Voor het niet-kader zat het zomerkamp er bijna op. Traditie getrouw sloten we het zomerkamp af met een spetterende bonte avond. Op deze avond hebben alle Zeeverkenners een stukje, liedje, of dansje opgevoerd en ook de staf heeft een stukje gedaan! Enkele acts waren: “Don’t give up the fight with no reason”, het superstel, het rad en de frog dans. De avond werd afgesloten met kampvuur wat zo goed als het einde betekende voor het merendeel van de Zeeverkenners.

Nadat de Zeeverkenners woensdag ochtend het niet kader naar huis was begon het kader gedeelte. Tijdens het kadergedeelte waren de kaderleden zelf verantwoordelijk voor een grootdeel van het programma. Daarnaast was er ook genoeg ruimte om te “chillen” en zijn we met z’n allen naar Amsterdam gegaan. Hier hebben de kaderleden in 2 tallen de stad doorkruist om van verschillende plekken foto’s te maken al dan niet bij elkaar op hun rug, met chinezen en van het eten van een broodje half-om. Helaas was zaterdag 4 augustus ook voor de kaderleden het eind van het zomerkamp en vingen we ’s ochtends de terugreis naar Hoofddorp weer aan. Na een voorspoedige terugreis stonden we om 16.15 uur weer aan de overkant bij onze eilanden in Rijsenhout. Moe maar met grote verhalen gingen de verkenners huiswaarts!

Als staf kijken wij terug om een fantastisch zomerkamp! Mede dankzij het enthousiasme van alle Zeeverkenners kijken wij nu al met veel plezier terug!

Ik wil iedereen bedanken voor zijn inzet en wij kijken al weer vooruit naar een nieuw scoutingseizoen! Het nieuwe seizoen start op vrijdag 7 september met de Roei, Zeil en Wrikwedstrijden. Vergeet je niet aan te melden voor 25 augustus via rzw@sintmaartengroep.nl!

Namens de ZV staf,

Jeroen