Zomerkamp Zeeverkenners, It’s Showtime!

DSCN1733Zaterdag 5 juli begon het al vroeg voor alle stafleden en een aantal kaderleden, de vrachtwagen met spullen moest ingeladen worden en in Rijsenhout moesten alle vletten op de vrachtwagen geladen worden. Na een hoop gesjouw en gezweet konden we met alle spullen de rest van de Zeeverkenners welkom heetten in Werkendam. Hier was niet ons kampterrein, maar startte het zomerkamp wel. Vanaf Werkendam moesten we namelijk nog een half uur varen naar ons kampterrein in het midden van de Biesbosch.

DSCN1762De Zeeverkenners moesten tijdens dit kamp Stefan Speelheuvel, een derderangs falende  filmregisseur, helpen met het produceren van een kaskraker. Dit voor eeuwige roem en natuurlijk het geld. Stefan was op zoek naar de beste filmcrew en had hiervoor allerlei opdrachten bedacht. Zo was er een Superheldensportdag, moest er gezocht worden naar mooie filmlocaties (hike) en moest er natuurlijk een eigen filmpje worden opgenomen.

Helaas was er ook een regisseur uit Bollywood overgevlogen die de Zeeverkenners probeerde over te halen voor hem te komen werken. Deze regisseur stal de “H” van Hollywood en verving deze voor de “B”. Tijdens een spannend nachtspel moest de “H” terug veroverd worden, wat natuurlijk is gelukt.

Tijdens het grote eindspel was er van alles aan de hand in Hollywood. De Zeeverkenners moesten doormiddel van een krant en allerlei aanwijzingen erachter proberen te komen waar de gestolen filmopnames gebleven waren. Dit spel, wat beslissend was voor de eindscore, duurde de gehele dag en was zowel op het land als op het water . Na een spannende strijd die duurde tot de laatste seconde was de Tigris de uiteindelijke winnaar van het zomerkamp. De tweede plaats was voor de Mississippi, maar dat scheelde niet veel.

2014-07-19 10.18.04Nadat we woensdag het niet kader terug hadden gebracht naar de kade zijn we met het kader nog een paar dagen doorgegaan.  We hebben met het kader nog heerlijk gechilled, het gehele kampterrein afgebroken en als afsluiting van dit onwijs gave kamp nog heerlijk gebarbecued.

Alle stafleden van de Zeeverkenners vonden het een enorm geslaagd kamp, maar zonder al die leuke Zeeverkenners was het natuurlijk niet net zo leuk geweest!

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.